Am vazut la cativa bucatarasi ca au facut chiftele in sos de branzeturi si am stat cu gandul la ele cateva zile. Intr-o zi nu am mai rezistat si m-am pus pe treaba. Daca stiam cat de grozave ies, le faceam mai repede, dar na, asa fac eu, mereu aman...Ai mei au fost cei mai incantati, au zis ca mananca ceva mai bun ca la restaurantele de lux, iar pentru mine asta, este cea mai mare satisfactie.
Chiftelele:
Curatam ceapa o tocam marunt, morcovul il decojim si il dam pe razatoarea mica.
Cartoful il curatam, il trecem prin razatoarea mica, painea o inmuiem in apa, apoi o stoarcem foarte bine.
Intr-un bol punem carnea tocata, ingredientele pregatite mai sus, sare, piper si oul.
Le amestecam pe toate bine de tot.
Verdeata o tocam marunt, indepartand cozile si le incorporam in compozitia de carne.
Tapetam cu hartie de copt o tava.
Luam bucatele din compozitie, formam chiftelele nu prea mari si le asezam in tava.
Le introducem in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, pentru 40-50 de minute, pana se rumenesc.
Cand sunt gata, le scoatem din cuptor.
Puteti pregati chiftelele si in tigaie in ulei.
Sosul:
Toate branzeturile le trecem prin razatoarea cu ochiuri mici.
Intr-o cratita mai groasa, punem untul sa se topesca.
Dupa ce s-a topit, punem faina si amestecam bine.
Incepem sa turnam laptele treptat, dar sa fie caldut si amestecam continuu cu un tel.
Lasam sa fiarba 6-7 minute, apoi adaugam branzeturile rase.
Amestecam pana branzeturile sunt topite. La final dam gust sosului cu sare si piper.
Daca vi se pare sosul prea gros, mai puneti putin lapte.
Punem chiftelele in sos, presaram cateva boabe de piper alb si servim.
De preferat sa fie consumate cat sunt calde.
Sa aveti pofta!