Chiftele din cartofi cu branza si praz

de Valclaudia in Aperitive / Garnituri, 5 Sep 2015 | 4126 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • cca 1 kg cartofi
  • cca 250 gr. branza telemea
  • 1 fir de praz
  • 3 oua
  • sare, piper si curry dupa gust
  • patrunjel verde proaspat tocat
  • cca 100 gr. faina pentru infainat si modelat chiftelele
  • ulei pentru prajit
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftele din cartofi cu branza si praz:

Spalam cartofii si ii fierbem in coaja.

Dupa ce-i curatam de coaja ii trecem pe razatoarea cu ochiuri mari.

Adaugam telemeaua, trecuta si ea pe razatoarea cu ochiuri mici (eu am folosit branza ramasa de la rulourile de ieri cu branza si crema de ardei).

Prazul se spala si se taie rondele sau semirondele, apoi se adauga peste cartofi si branza.

Spargem 3 oua, presaram dupa gust sare, piper macinat si pudra curry, mai punem patrunjelul verde proaspat tocat si amestecam cu mana sa se omogenizeze foarte bine amestecul.

Punem uleiul la incins in tigaie.

Formam in mana chiftelutele de marimea dorita, le trecem prin faina, apoi le prajim pe ambele fete in ulei incins.

Dupa ce au capatat culoare aramie se scot pe servetele absorbante pentru a se putea elimina uleiul in exces din chiftelele fierbinti.

Noi le-am servit cu ketchup, mujdei de usturoi si /sau mustar (fiecare cum a dorit)...

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftele din cartofi cu branza si praz" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți crăpați, cu lămâie - Delicioși și ușor de făcut

pe 30.05 la 16:01

Melcișori cu nucă și gem - Desertul rapid și delicios

pe 30.05 la 15:03

Bruschete cu brânzeturi - Gustarea perfectă pentru orice moment

pe 30.05 la 10:53

Ardei umpluți cu brânză, la cuptor - Rețeta simplă, rapidă și gustoasă

pe 29.05 la 10:19

Cartofi la cuptor cu ceapă caramelizată și feta - Rețeta delicioasă care te va cuceri

pe 28.05 la 09:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Placinte ardelenesti, umplute cu cartofi copti si aroma de ceapa