Chiftele de ton

de MotanLaOale in Ton, 8 Oct 2015 | 5286 vizualizari

 

Merisor este de vina pentru ele. Foarte bune au fost!

 

INGREDIENTE

  • 3 conserve ton in suc propriu
  • 1 ceapa
  • 2 oua
  • coaja de la 1/2 lamaie
  • zeama de la 1/2 lamaie
  • 4 linguri pesmet
  • marar
  • patrunjel
  • sare
  • piper
  • pesmet pentru formare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftele de ton:

Conservele se desfac si se pun la scurs intr-o sita.

Ceapa se rade si se lasa sa se scurga zeama rezultata.

Verdeata se toaca marunt.

Lamaia se rade si se scoate zeama.

Intr-un castron se amesteca toate ingredientele cu putina sare si piper.

Pesmetul se pune treptat amestecand pana ajungem la o compozitie omogena si mai tare.

Se formeaza chiftele, se dau prin pesmet si se pun intr-o tava tapetata cu hartie de copt.

Se introduc in cuptorul preancalzit la foc mediu pentru 20-25 minute.

La jumatatea timpului le-am intors si pe partea cealalta.

Cand sunt rumenite frumos sunt gata.

Sunt bune calde si reci.

Pofta Buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftele de ton" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Chiftele de ton