Chiftele de orez

de rodicamaria in Aperitive / Garnituri, 21 Apr 2013 | 6447 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 100 g orez
  • 1 ceapa mica
  • 2 oua
  • 50 g cascaval dat pe razatoarea mare
  • 25 g faina
  • 1 lingura patrunjel verde tocat
  • 1 lingura ardei kapia de la borcan
  • sare
  • piper
  • ulei
  • pesmet
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftele de orez:

Orezul se fierbe in apa cu sare in care am pus 1 lingura zarzavat uscat si o ceapa mica , tocata marunt.Cand e fiert se scuge de zeama ,daca are in plus si se lasa la racit.

Cele doua oua se bat putin cu furculita pana se amesteca albulsul cu galbenusul.

Orezul se amesteca cu ouale,cascavalul,faina,patrunjelul si ardeiul kapia. Se potriveste gustul de sare si piper.

Se formeaza chiftele care se dau prin pesmet si se aseaza intr-o tava antiaderenta unsa cu ulei

Se da la cuptorul incins in prealabil pana cand primesc o culoare aurie.

Deasupra am pus sos de rosii si ciuperci.

Se servesc ca garnitura.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftele de orez" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Muschiulet de porc cu gnocchi si mazare

de Rocsi 9

ieri la 21:02

Gustare cu chipsuri, brânză și miere - Rețeta rapidă și delicioasă

ieri la 08:10

Ruladă de dovlecei cu cremă de brânză și șuncă - Aperitivul gustos de vară

pe 15.07 la 09:49

Tartă Caprese - Simplă, rapidă și gustoasă

pe 14.07 la 10:06

TOP
utilizatori

Rocsi

1232 puncte

RODIMUR

1104 puncte

mirela0911

1000 puncte

Lau

Lau 9

157 puncte

vasimur

152 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Arancini di riso