Chiftele de dovlecei

de Pur_si_simplu_papa_bun in Aperitive / Garnituri, 4 Aug 2011 | 6481 vizualizari

 

Ieri am făcut chiftele de dovlecei. Crocante în exterior, moi la mijloc, ce să o mai lungesc... delicioase!

 

INGREDIENTE

  • 2 dovlecei mai măricei
  • 1 linguriță de vegeta
  • 3 căței de usturoi
  • 1 lingură cu vârf de făină
  • 2 felii de pâine de o zi
  • 1 ou
  • pătrunjel verde tocat
  • sare și piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftele de dovlecei:

Am luat 2 dovlecei mai măricei, i-am curățat de coajă și de sâmburi și i-am tăiat bucăți. Între timp am pus o oală cu apă și un pic de vegeta să fiarbă. Când apa a început să clocotească, am pus bucățile de dovlecei la fiert pentru 15 minute.
I-am strecurat bine, apoi i-am pasat cu furculița și iar i-am strecurat că... de.. sunt tare zemoși :)).
Într-un vas am pus dovleceii pasați, făina, feliile de pâine înmuiate în apă caldă și stoarse bine, usturoiul pasat, oul, pătrunjelul tocat, sare și piper. Am amestecat bine și cu lingură am pus chifeluțele la prăjit în ulei încins.
Le-am păpat cu salată de roșii și castraveți.
Să aveți poftă bună!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftele de dovlecei" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Kebab la tavă - Rețeta rapidă și delicioasă care a cucerit internetul

pe 01.12 la 10:57

Tochitură de porc cu mămăligă și brânză - Rețeta moldovenească plină de savoare

pe 30.11 la 06:56

Salata in straturi cu legume si ton - Reteta savuroasa si plina de culoare

de Rocsi 9

pe 29.11 la 20:15

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

511 puncte

abstract01

200 puncte

vasimur

133 puncte

Adele

128 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]