Chiftele cu sos si piure de cartofi

de Pasiune pentru bucatarie in Porc, 4 Feb 2010 | 21394 vizualizari

 

INGREDIENTE

 

  • chiftele:
  • -500g carne tocata amestec(sau de care doriti)
  • -1 ceapa
  • -1 ou
  • -o felie paine
  • 5 catei usturoi 
  • -sare,piper
  • piure de cartofi:
  • - 1 kg cartofi
  • - 50-60g unt
  • -2 lingurite delikat
  • 2 linguri smantana
  • sos de rosii:
  • -200g pasta de rosii
  • -2 cani apa
  • -4-5 catei de usturoi
  • -sare,piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftele cu sos si piure de cartofi:

Chiftele:

Amestecam carnea cu oul,painea inmuiata in apa,ceapa tocata marunt,usturoiul dat prin presa,sare si piper! Cu mainile unse cu ulei formam chiftelute pe care le dam prin faina alba si le prajim in ulei incins.Dupa ce le-am prajit le scoatem pe un prosop de hartie absorbant!


Piureul de cartofi:

Se curata cartofi de coaja,se taie cubulete,se spala si se pun la fiert.Cnd s-au fiert(sunt fierti cand intra furculita in ei) ii pisam si adaugam untul,delikatul si omogenizam.

Sosul:

Punem la fiert apa,pasta de tomate,usturoiul pisat,sarea si piperul,amestecam bine si lasam sa fiarba pana se ingroasa putin.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftele cu sos si piure de cartofi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rețeta de cozonac fără frământare

pe 12.12 la 22:24

Rulouri cu ceapă caramelizată și brânză Camembert - Aperitiv rapid și gustos

pe 12.12 la 11:14

Tochitură de porc cu mămăligă -  Irezistibil de gustoasă

pe 11.12 la 11:29

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]