Chiftele cu sos de mărar

de Panacris in Mancaruri cu carne, 29 Sep 2013 | 11783 vizualizari

 

Na, astea sunt pentru cunoscători ;) Mulțumesc Sidy pentru inspirație :-*

 

INGREDIENTE

  • carne tocată mixtă (porc+vită) cca. 500 g,
  • ouă 2 bucăți,
  • pesmet cca. 2 linguri,
  • sare iodată 10 g,
  • piper proaspăt măcinta 2 g,
  • boia de ardei dulce 2 g,
  • ulei de rapiță pentr prăjit cca. 300 ml,
  • pentru sos:
  • unt cca. 100 g,
  • făină albă de grâu cca. 2-3 linguri,
  • apă rece cca. 250 ml,
  • sare iodată 10 g,
  • nucșoară rasă 2 g,
  • piper proaspăt măcinat 2 g,
  • mărar proaspăt cca. 1/2 legătură,
  • smântână cca 2-3 linguri.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftele cu sos de mărar:

Carnea tocată se amestecă energic, cu ouăle, pesmetul, sarea, piperul și boiaua, apoi se pun la prăjit în uleiul de rapiță încins. Chiftelele prăjite se scot într-o strecurătoare pentru a se scurge surplusul de ulei. Între timp se topește untul într-o tigaie cu strat ceramic, apoi se adaugă făina, se amestecă energic pentru a nu se crea cocoloașe, apoi se asezonează de sare, piper și nucșoară. Sosul obținut se ”stinge” cu apă, smântână, apoi se adaugă mărarul mărunțit și se lasă să dea în clocot la foc mic, neacoperit, amestecându-se contiuu cca. 5 minute.

Chiftelele scurse de ulei se adaugă în sosul de mărar, ce se servesc cu garnitură de orez.

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftele cu sos de mărar" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

deyutzky 1

29.09.2013, 21:12

Lia_ 1

30.09.2013, 06:40

bine mai arata

Irina 1

30.09.2013, 16:00

vaaaai, mama facea chiftele cu sos din asta...au trecut atatia ani de cand n-am mai mancat! hai ca dau si eu cu o chifteluta prin sos.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Chiftelute cu miez de orez si sos alb