Chiftele cu cartofi la cuptor

de Aletta in Mancaruri cu carne, 2 Dec 2015 | 38744 vizualizari

 

Am vazut aceasta reteta la Ksenya, o am la favorite de acum ceva timp si sambata am facut si eu aceste chiftele ca tare bine aratau la ea.

 

INGREDIENTE

Pentru chiftele:

  • 500 g carne tocata mixta (vita si porc)
  • 2 catei de usturoi
  • 1 ceapa
  • 2 felii de paine inmuiate in lapte
  • 1 ou
  • sare
  • piper

Pentru sos:

  • 2 linguri de pasta de tomate
  • jumatate de cana de apa
  • 2 linguri de smantana
  • sare
  • piper

In plus

  • 10 cartofi mici
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftele cu cartofi la cuptor:

Se prepara chiftelele, amestecand toate ingredientele.

Se prepara un sos din 2 linguri de smantana, 2 linguri de pasta de tomate, apa, sare si piper.

Se unge o tava cu ulei, se asaza chiftelele pe marginea tavii, de jur imprejur, iar la mijloc se pun cartofi.

Se pune tava la cuptor la 180 de grade, 20 de minute, apoi se scoate si se adauga sosul, se scutura tava putin sa intre sosul peste tot si se mai da inca 30 de minute la cuptor.

Se serveste cald.

TIPS-URI

1

Tava se acopera cu staniol in primele 20 de minute daca cartofi nu sunt noi.

2

Se poate presera si patrunjel proaspat tocat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftele cu cartofi la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (30)

Aletta 1

12.12.2015, 10:54

Ksenya 1

14.02.2016, 07:46

he he he,ca bine ti-au mai iesit.Ma bucur sa ti-a placut reteta mea!

Aletta 1

24.08.2016, 13:48

da,e buuunnaaaa,,,,

COMENTEAZA

RETETA RECOMANDATA
Chiftele cu cartofi la cuptor