Chiftele

de alinutzika in Aperitive / Garnituri, 4 Oct 2011 | 6621 vizualizari

 

Legumele dau un gust mai bun chiftelelor. Si daca le faceti in cuptor e o mancare buna si sanatoasa.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg carne tocata
  • 2 oua
  • 2 morcovi
  • 1 ceapa rosie
  • 1 ardei gras rosu
  • 1/2 legatura de patrunjel verde
  • 2 felii de paine inmuiate in lapte
  • pesmet (aprox. 100 g)
  • sare, piper
  • usturoi: 3-4 catei
  • patrunjel tocat
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftele:

Se toaca ceapa, se rad morcovii, se taie marunt ardeiul, se toaca usturoiul si patrunjelul si se amesteca toate cu carnea tocata. Se adauga ouale, condimentele, painea inmuiata in lapte si stoarsa bine si pesmet, pana rezulta o compozitie potrivita.

Cu mana unsa cu ulei, se formeaza bilute de marimea unei nuci mai mici si se prajesc in baie de ulei sau, mai sanatos, in cuptor. Eu am preferat varianta sanatoasa si le-am facut in tigaia mea teflonata-   Hot-pan.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftele" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Melanzane alla parmigiana – Reteta simpla, rapida si plina de savoare

de vasimur 4

pe 29.08 la 16:08

Plăcinte daneze cu caise - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 29.08 la 13:57

Cheesecake cu Oreo - Rețeta delicioasă, fără coacere

pe 29.08 la 11:55

TOP
utilizatori

Caty

4278 puncte

RODIMUR

2187 puncte

MotanLaOale

1170 puncte

Rocsi

325 puncte

vasimur

193 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Parjoale "by Anisoara"