Chiftea uriasa cu piure de dovleac

de Valclaudia in Porc, 9 Noi 2014 | 3949 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Piureul de dovleac:
  • 1/2 dovleac placintar copt
  • 3 catei de usturoi
  • 3 linguri ulei
  • sare,piper si ienibahar macinat dupa gust
  • Chiftea:
  • 300 gr. carne tocata de porc
  • 2 cartofi fierti in coaja
  • 1 ou mare de casa
  • usturoi granulat
  • chimen
  • sare si piper dupa gust
  • cascaval ras, cca 50 gr.
  • verdeata tocata
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftea uriasa cu piure de dovleac:

Dovleacul se taie felii si se coace la cuptor pana se inmoaie (cca 40 minute).

Dupa ce s-a copt se paseaza la robot impreuna cu sarea, piperul si ienibaharul.

Usturoiul se taie feliute si se caleste 1 minut in ulei.

Adaugam dovleacul, amestecam si dam piureul deoparte pana preparam si chifteaua.

Cartofii fierti in coaja se curata de coaja, apoi se zdrobesc in mana, asa incat sa ramana bucati mai maricele.

Punem carnea tocata intr-un bol, adaugam cartofii zdrobiti,oul, usturoiul granulat,chimen, sare si piper dupa gus, patrunjel verde tocat.

Acest amestec il punem peste 2 linguri de ulei in tigaie, lasam apoi chifteaua sa se prajeasca la foc mic spre potrivit, cca 20 minute.

Din cand in cand o intoarcem sa se rumeneasca pe ambele parti.

Dupa ce s-a prajit chifteaua, stigem focul, presaram cascaval ras si patrunjel,asezam un capac peste tigaie si lasam sa se topeasca cascavalul.

Taiem apoi chifteaua in triunghiuri de marimea dorita, servim cu piure de dovleac si sos pesto.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftea uriasa cu piure de dovleac" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi noi cu usturoi verde - Gust și prospețime într-un preparat simplu, de sezon

pe 27.04 la 19:29

Tort cu mure si ciocolata - Deliciu festiv cu fructe

de oanapl 8

pe 26.04 la 22:27

Cartofi prăjiți cu ouă ochiuri - Rețeta îmbunătățită și gustoasă

pe 25.04 la 09:05

Bărcuțe cu spanac și ouă - Gustarea rapidă și delicioasă

pe 25.04 la 08:41

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2000 puncte

Valclaudia

107 puncte

vasimur

81 puncte

RODIMUR

56 puncte

MotanLaOale

49 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Musaca