Chifle pentru micul dejun

de Irina in Piine, 20 Feb 2013 | 3901 vizualizari

 

Am gasit o reteta de chifle dulci pe gustul meu. Sunt numai bune pentru micul dejun, asa simple, calde, abia scoase din cuptor, sau unse cu dulceata.

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina alba
  • 1/2 lingurita de sare
  • 50 g zahar brun
  • 50 g unt topit
  • 200 ml lapte fierbinte
  • 1 plic de drojdie uscata
  • 2 oua
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chifle pentru micul dejun:

Se incalzeste cuptorul la 220 grade.

Faina se pune intr-un castron, se amesteca cu sarea si zaharul. Se incorporeaza untul topit, se adauga drojdia si se amesteca. Laptele fierbinte se bate impreuna cu ouale si se toarna in castron.

Se framanta putin aluatul si apoi se lasa la odihnit. Se taie coca in 8 si se formeaza chiflele. Se asaza intr-o tava, lasand distanta intre ele si se pun intr-un loc cald la crescut.

Se unge fiecare chifla, fie cu putina apa sau ulei, sau cu galbenus de ou, dupa preferinte. Eu am udat cateva cu apa si le-am tavalit prin seminte, iar altele le-am presarat cu zahar.

Se pun chiflele la cuptor pentru 15 minute, acoperite cu hartie de copt si cu cateva minute inainte de final se indeparteaza hartia de copt pentru a se rumeni frumos.

Pentru a ramane pufoase le-am acoperit cu un prosop.

TIPS-URI

1

pentru a fi cat mai pufoase chiflele, laptele se pune cat mai fierbinte in aluat

2

pentru un gust si mai bun, se pot adauga in aluat si stafide

Daca ti-a placut reteta noastra "Chifle pentru micul dejun" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Chifle si scovergi umplute cu urda si marar