Chifle cu iaurt si masline

de Valclaudia in Piine, 1 Mai 2014 | 3383 vizualizari

 

reteta preluata de la draga noastra Rocsi, cu mici modificari (adica masline in plus). Gand drag,Rocsi! >:d

 

INGREDIENTE

  • 550 gr. faina
  • 300 gr. iaurt natural (sau kefir, am folosit eu)
  • 1/2 lingurita sare
  • 1 lingurita de zahar tos
  • 4-5 linguri de lapte
  • 3-4 linguri de ulei
  • 1 cub de drojdie
  • cca. 50 gr. masline feliate
  • 1 ou
  • susan
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chifle cu iaurt si masline:

Dizolvam drojdia, amestecand-o cu sarea si zaharul.

Adaugam kefirul (sau iaurtul) usor incalzit si faina.

Framantam, din cand in cand mai adaugam cate o lingura de ulei si una de lapte.

Obtinem un aluat ca de paine in care adaugam bucati de masline.

Lasam la dospit in vasul in care am framantat, acoperit cu un prosop de bucatarie cca 30 min pana-si dubleaza volumul.

Incingem cuptorul la temperatura moderata.

Formam o chifle, le asezam in tava pe hartie de copt , le ungem cu ou batut si presaram susan.

Dam chiflele la copt pentru 35-40 minute pana se rumenesc frumos.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Chifle cu iaurt si masline" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

ieri la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

Rețetă de chec de post – Desert pufos și aromat

pe 20.11 la 10:44

Cum sa faci o casuta din turta dulce - un proiect delicios si creativ

pe 19.11 la 20:43

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Chifle cu mac