Chifle cu iaurt si masline

de Valclaudia in Piine, 1 Mai 2014 | 4125 vizualizari

 

reteta preluata de la draga noastra Rocsi, cu mici modificari (adica masline in plus). Gand drag,Rocsi! >:d

 

INGREDIENTE

  • 550 gr. faina
  • 300 gr. iaurt natural (sau kefir, am folosit eu)
  • 1/2 lingurita sare
  • 1 lingurita de zahar tos
  • 4-5 linguri de lapte
  • 3-4 linguri de ulei
  • 1 cub de drojdie
  • cca. 50 gr. masline feliate
  • 1 ou
  • susan
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chifle cu iaurt si masline:

Dizolvam drojdia, amestecand-o cu sarea si zaharul.

Adaugam kefirul (sau iaurtul) usor incalzit si faina.

Framantam, din cand in cand mai adaugam cate o lingura de ulei si una de lapte.

Obtinem un aluat ca de paine in care adaugam bucati de masline.

Lasam la dospit in vasul in care am framantat, acoperit cu un prosop de bucatarie cca 30 min pana-si dubleaza volumul.

Incingem cuptorul la temperatura moderata.

Formam o chifle, le asezam in tava pe hartie de copt , le ungem cu ou batut si presaram susan.

Dam chiflele la copt pentru 35-40 minute pana se rumenesc frumos.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Chifle cu iaurt si masline" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort Oreo - Rețeta delicioasa cu nr. 1000

de RODIMUR 8

ieri la 23:30

Rondele de vinete, cu sos de usturoi și smântână - Rețeta simplă și gustoasă

de RODIMUR 8

ieri la 21:44

Papanași cu smântână și dulceață - Rețeta tradițională românească pas cu pas

ieri la 10:41

Prajitura cu lamaie si ciocolata neagra - Un desert delicios

pe 01.11 la 17:28

TOP
utilizatori

Caty

2247 puncte

Bucataras Anca

500 puncte

Rocsi

452 puncte

Sidy

106 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]