Lasam branza de vaci la scurs,intre timp punem cca 50 ml apa la fiert. Cand da in clocot stingem focul si punem semintele de in in apa sa se umfle. Drojdia o amestecam cu 1 lingurita zahar,1 lingura faina si 100 ml apa calduta,o lasam la dospit. Cernem faina intr-un bol,in mijloc punem maiaua iar pe margine punem sare,ulei,branzica si semintele de in. Se framanta un aluat cu restul de apa,dupa care il lasam la dospit pana isi dubleaza volumul.
Formam un sul din aluat,pe care il taiem in bucati de cca 80g,aceste bucati le formam in mana(mingiute) si le punem in tava pe hartie de copt. Mie mi-au iesit 13 chifle. Le lasam la dospit cca 1 ora dupa care le dam la cuptor cca 35 de minute,pana devin maronii. Le lasam la racit dupa care se pot consuma.
1
2
Painea si chiflele se pot congela si tin 2-6 saptamani.( 1 saptamana le-am tinut si eu la congelator si s-au comportat foarte bine)
3
Painea se congeleaza proaspata,dar rece,in felul acesta isi pastreaza gustul bun dupa congelare.
4
O data congelata nu se mai congeleaza a doua oara.
5
Aluatul cu drojdie se poate tine 1 zi la frigider.