Chifle cu branza dulce si stafide

de Gherca Daniela in Dulciuri, 20 Aug 2015 | 3344 vizualizari

 

INGREDIENTE

Pentru aluat:

  • 500g faina
  • un cubulet de drojdie
  • 1 ou
  • 100g zahar
  • 1 plic zahar vanilat+ esenta vanilie
  • 250ml lapte
  • 50g ulei
  • un praf de sare

Pentru umplutura:

  • 400g branza de vaci
  • zahar dupa gust (3-4 linguri)
  • esenta de vanilie
  • 2 oua
  • putina sare
  • stafide

Un galbenus de ou cu 2 linguri de lapte pentru uns + susan

Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chifle cu branza dulce si stafide:

Pentru aluat: 

Punem faina intr-un bol cu putina sare si o amestecam cu un tel (sau puteti sa o treceti printr-o sita pentru a o aerisi).

Drojdia o amestecam cu 2 linguri de zahar iar cand s-a topit o turnam peste faina.

Zaharul si vanilia le punem in laptele caldut pentru a se topi mai repede.

In bolul cu faina punem oul si laptele dulce si incepem sa framantam pana formam un aluat usor lipicios. La sfarsit punem si uleiul putin cate putin si framantam pana il incorporam in aluat. Lasam la crescut pana isi dubleaza volumul.

Pentru umplutura:

Branza o amestecam cu praful de sare, ouale, zaharul, vanilia si stafidele pana omogenizam bine toate ingredientele.

Dupa ce a crescut aluatul, il impartim in 2 si fiecare bucata o intindem de cca. 2 mm (ne ajutam de putina faina) si cu un cutit taiem alautul in patrate potrivit de mari si fiecare patrat in umplem cu 1 lingura din umplutura de branza, apoi adunam capetele pentru a forma o chifla. Le asezam in tava, tapetata cu hartie de copt si le mai lasam sa creasca 20 minute dupa care le ungem si le presaram putin susan deasupra.

Dam tava la cuptor pana sunt frumos rumenite. 

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Chifle cu branza dulce si stafide" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Salam de biscuiti reteta-un alt fel de salam de biscuiti