Chifle

de gaby_gabytza in Piine, 9 Feb 2013 | 2870 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina
  • 200 g lapte
  • 1 lingura zahar
  • 1 lingura sare
  • 1 ou
  • 50 g ulei
  • 1 plic drojdie uscata
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chifle:

Cernem faina intr-un vas mai adanc si adaugam sarea si zaharul si amestecam. Facem o gaura in mijloc adaugam drojdia dizolvata in putina apa si lasam la dospit 10 minute. Incalzim laptele care il turnam peste oul batut putin. Turnam compozitia peste drojdie si incepem sa framantam. Daca mai este nevoie mai adaugam apa sau faina. Framantam un aluat elastic pe care il acoperim si il vom lasa la un loc calduros sa dospeasca.

Impartim coca in bucati egale din care formam chiflele. Le vom aseza in tava unsa si tapetata cu faina. Acoperim si lasam la dospit inca 15 minute. Eu le-am crestat un pic cu cutitul inainte sa le ung cu un ou batut. Deasupra am adaugat susan si mac. Dam la cuptor pana se rumenesc frumos

Daca ti-a placut reteta noastra "Chifle" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Crema de zahăr ars - Deliciu fin și aromat

ieri la 11:52

Plăcintă cu brânză sărată - Rețeta super rapidă și gustoasă

ieri la 09:21

Dovlecei umpluți cu brânzeturi - Gustarea rapidă și delicioasă

pe 22.05 la 09:55

Cartofi noi, cu usturoi și parmezan - Garnitura plină de savoare și aromă

pe 21.05 la 10:32

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

1193 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

215 puncte

Valclaudia

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Chifle cu mac