Cu ce puteam sa intampin vara decat cu un minunat cheesecake cu fructe de sezon. Cum le zic eu, dulcinee varatice ^_^ . Zmeura, afine, coacaze rosii, pe toate le gasiti in supermarket-uri si profitati de ele din plin. Cred ca "din cauza lor" iubesc eu vara. Pentru ca pot manca pe saturate atatea fructe bune si gustoase, ca poate trece si o saptamana fara sa mi se faca pofta de ciocolata :)). Dupa cum vedeti cheesecake-ul a devenit prajitura mea preferata, mereu ma gandesc la retete noi, cum sa le combin, sa iasa o praji bunaaa.
Eu am facut la jumatate, unul mai micut, pentru ca l-am papat doar eu.
Preparare baza de biscuti: topiti untul. In robot mixati bine biscuitii, adaugati untul topit si mixati pana devine totul omogen. Rasturnati compozitia pe o tava rotunda (24 cm diametru) si presati cu degetele pana baza este bine intinsa.
Intr-un castron bateti spuma ouale cu un praf de sare. Adagati zaharul si vanilia. Mixati pna devine crema. Adaugati smantana si amidonul. Ricotta si mixati pna ce compozitia este omogena. O turnati peste blat.
Dati la cuptorul preincalzit la 180 gradeC, pentru 45 de minute.
1
Il asezati pe un platou doar dupa ce s-a racit complet in tava. La rece pentru cateva ore.
2
Il decorati dupa pofta inimii si il savurati cu mare pofta.