Va voi reda intocmai vorbele fiicei mele, in timp ce manca din acest cheesecake - Dintre toate prajiturile pe care le-ai facut anul asta, asta e cea mai buna! E pefecta prajitura asta! Are tot ce-i trebuie! Te felicit pentru ea! Zic si eu ca proful de mate - Ai lucrat foarte bine!"
:)))
Ce introducere mai frumoasa as fi putut face la acest desert super-cremos si bun, care ne-a cucerit pe toti din casa?
Provocarea din campania "Deserturi rapide pentru copii la Multicookerul Crock-Pot Express cu gatire sub presiune”. m-a dus imediat cu gandul la cheesecake, stiind ca este un desert care nu are nevoie de rumenire, stiind ca s-ar preta foarte bine pregatirii in acest aparat. Si nu m-am inselat! Chiar este perfect pentru copii, atat prin continut cat si prin modul de gatire. Dar nici noi, adultii, nu ne-am dat DELOC inapoi :))))
Pregateste o forma inelara cu diametrul de 18 cm.
Mixeaza biscuitii si amesteca-i bine cu untul topit si racit.
Toarna amestecul in forma rotunda si, cu ajutorul unei linguri sau cu mana, preseaza-i bine tapetand fundul formei.
Imbraca fundul formei pe exterior cu folie de aluminiu ridicand usor si pe laterale, apoi introdu forma la rece (sa nu intre apa/abur)
Pregateste umplutura.
Intr-un vas pune toate ingredientele, cu exceptia fructelor si amesteca totul cu un blender doar pana la omogenizare, aprox 2 minute. Adauga fructele si amesteca usor, doar cat sa le imprastii, fara a face o omogenizare totala.
Scoate forma de la rece si toarna umplutura.
In vasul aparatului Multicooker-ului Crock Pot express cu gatire sub presiune toarna 200 ml apa si introdu gratarul de inox.
Introducem tava in vas, o asezam pe gratar si o acoperim c-o bucata de hartie de copt, sa nu curga in umplutura aburul format.
Blocam capacul, supapa si pornim aparatul.
Setam programul Manual, timpul 35 minute si presiunea High.
Initial pe afisaj va aparea HEAT, apoi timpul setat.
Cand programul va fi gata, aparatul va emite un semnal sonor. Lasati forma in vas inca 10 minute, apasati STOP si eliberati supapa. Lasati sa se raceasca apoi bagati la frigider pentru cateva ore - eu recomand peste noapte.
Scoateti tava, treceti cu lama unui cutit pe langa cheesecake sa-l dezlipiti bine de forma, apoi desfaceti inelul.
Pregatiti sosul.
Eu am folosit zmeura congelata si implicit a fost zemoasa; daca folositi proaspata puneti o idee mai multa apa.
Amestecati pe foc zmeura cu apa si zaharul pana cand cristalele de zahar s-au diluat.
Amidonul il diluati in putina apa si-l adaugati peste zmeura.
Amestecati pana cand da in clocot si sosul s-a ingrosat.
Puteti trece sosul prin sita, sa scoateti samburii, la noi nu a fost cazul, ne place asa.
Turnati sosul rece peste cheesecake si intindeti usor.
Il feliati cu un cutit subtire, bine ascutit, clatind lama dupa fiecare taiere.
A fost delicios!!!