Cheesecake cu topping de zmeura

de Oana in Prajituri, 22 Noi 2010 | 8711 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g branza de vaci
  • 100 ml lapte
  • 3 oua mari
  • 50 g unt
  • 50 g zahar
  • un plic de pudding cu ciocolata dr. oetker
  • o mana de stafide aurii
  • o lingura cu esenta de rom
  • 500 g zmeura congelata
  • un plic jeleu dr.oetker
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cheesecake cu topping de zmeura:

Se dezgheata zmeura si se pune la scurs intr-o strecuratoare, iar siropul lasat se pune deoparte. Se spala stafidele, se oparesc cu apa fiarta, se scurg si se toarna romul peste ele. Se topeste untul, Se separa ouale. Se bat galbenusurile cu untul topit si racit si cu zaharul. Se incorporeaza branza de vaci si laptele. Se adauga praful de budinca. Se bat albusurile spuma. Se adauga stafidele in crema de branza si apoi albusurile, amestecand cu o lingura de sus in jos pana se incorporeaza complet. Se unge o forma rotunda cu pereti detasabili cu unt si se toarna compozitia, se coace la foc mic pana se incheaga bine.

Se scoate cheesecake-ul si se lasa la racit in forma. Se presara apoi deasupra zmeura scursa bine. Din siropul de zmeura se prepara glazura, amestecand praful cu 2 linguri de zahar si cca 200 ml sirop de zmeura. Se incalzeste pe foc un minut si apoi se toarna peste zmeura. Se pune forma la rece cel putin o ora. Se poate servi si cu frisca deasupra.

TIPS-URI

1

In loc de praf de budinca se poate folosi frisca lichida si ciocolata topita.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cheesecake cu topping de zmeura" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (26)

MotanLaOale 1

23.11.2010, 12:53

Corinuta 1

23.11.2010, 20:18

Interesant arata! nici nu zici ca-i cheesecake!

Oana 1

24.11.2010, 22:27

Ma bucur mult ca va place, multumesc pentru comentarii Cate o felie virtuala la toata lumea

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sos de merișoare - Ideal atât pentru fripturi, cât și pentru deserturi delicioase

pe 13.12 la 12:56

Pâine de casă - Rețeta delicioasă cu unt

pe 13.12 la 09:39

Rețeta de cozonac fără frământare

pe 12.12 la 22:24

Rulouri cu ceapă caramelizată și brânză Camembert - Aperitiv rapid și gustos

pe 12.12 la 11:14

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]