Un chec tare aratos care poate fi facut cu diverse arome. Eu am optat pentru un chec cu frisca (nu am avut iaurt) cu aroma de rom si cacao.
Checul mi se pare cel mai potrivit dulce pentru servit alaturi de ceasca de cafea dimineata, este un desert foarte versatile si simplu.
Nu stiu de ce mi-a iesit acea cocoasa , poate pentru ca l-am copt in cuptor pe lemn si nu a fost focul chiar constant , dar a fost foarte bunn cu cocoasa cu tot.
Batem ouale cu zaharul , romul si praful de sare pana devin albe si nu se mai simte zaharul , adaugam frisca lichida sau iaurtul , faina , uleiul , praful de copt si omogenizam bine .
Impartim compozitia in doua parti egale , iar intr-o parte punem cacao. Amestecam bine.
Intr-o tava de chec tapetata cu hartie de copt punem in mijloc o lingura de aluat alb , in mijlocul lui punem o lingura de aluat cu cacao, apoi urmeaza aluatul alb in mijlocul celui cu cacao si tot asa pana terminam compozitia.
Dam tava la cuptorul incins la 180 grade pana trece testul scobitorii .
Lasati la racit
Serviti impreuna cu o cana de cafea , lapte sau ceai.