Chec Zebra

de leoflori in Prajituri, 16 Iun 2009 | 62454 vizualizari

 

un chec foarte pufos

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pt. 1 chec in tava mare:
  • 5 oua
  • 10 Linguri zahar ( 150 gr)
  • 17 Linguri faina (250 gr)
  • 1/2 pliculet praf de copt
  • 1 varf sare
  • 1 pliculet zahar vanilat
  • 2 lingurite esenta rom 
  • crema de cacao:
  • 60 gr. margarina
  • 1 Lingura lapte
  • 1 Lingura zahar
  • 1 Lingura cu varf de cacao.
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec Zebra:

Albusurile se bat spuma cu sarea si zaharul. Adaugam galbenusurile pe rand si amestecam.
Faina amestecata cu praful de copt se adauga in compozitia de oua si se omogenizeaza de jos in sus cu lingura de lemn.
Se imparte compozitia in 2 castroane in mod egal.

pentru crema amestecam  toate ingredientele  intr-o craticioara la foc mic, pana se omogenizeaza si se ingroasa putin. Dupa ce se raceste se adauga intr-unul dintre castroane si se omogenizeaza bine.
Ungem si tapetam cu faina o tava mare de chec (sau 2 mici) si turnam in mijloc compozitie cu lingura alternand, una alba, una cu cacao.

Coacem la foc mediu cca 45 minute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec Zebra" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Șnițele crocante din dovlecei - Rețeta rapidă și gustoasă

ieri la 09:18

Muschiulet de porc cu gnocchi si mazare

de Rocsi 9

pe 16.07 la 21:02

TOP
utilizatori

Rocsi

1232 puncte

RODIMUR

1104 puncte

mirela0911

1000 puncte

Lau

Lau 9

157 puncte

vasimur

152 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Chec marmorat