Chec pufos, reteta perfecta pentru un chec gustos si rapid de preparat
Aveam pofta de chec langa o cana cu lapte rece, rapid si gustos.
Pentru aceasta reteta vom avea nevoie de: oua, zahar, faina, ulei, cacao
Ingrediente pentru Chec pufos, reteta perfecta pentru un chec gustos si rapid de preparat:
Cum se prepara Chec pufos, reteta perfecta pentru un chec gustos si rapid de preparat:
Se separa albusurile de galbenusuri.
Albusurile se mixeaza bine cu un praf de sare. Apoi se adauga zaharul si zaharul vanilat.
Intr-un castron se amesteca galbenusurile cu uleiul, se prepara gen maioneza, tot cate o lingura de ulei care se omogenizeaza cu mare grija in galbenusuri.
Apoi se adauga peste albusurile batute si se maesteca cu o spatula cu grija .
Praful de copt se pune peste faina si se presara putin cate putin peste amestecul de albusuri-galbenusuri.
Compozitia se imparte in doua,intr-una din ele se adauga si cacao.
Apoi se pune compozitia fara cacao in forma de chec.
Peste se pune compozitia cu cacao.
Deasupra se presara putin zahar si se da la cuptor, la 180° C pentru circa 40 de minute.
Totusi se face testul cu scobitoarea daca s-a copt.
Mie imi place cand nu este cald si langa o cana cu lapte rece.
O alta reteta de chec delicios este Chec cu branza si ciocolata si Chec cu lamaie
Va recomandam si reteta de Chec pufos cu cacao
1
checul se poate face si cu stafide,ciocolata,visine sau fructe care va plac dar taiate in bucati mici.
2
cu lapte rece e mai bun
3
sau langa o cafea buna