Bucura-te de simplitatea si deliciile unui chec cu cacao, o reteta clasica si reconfortanta, perfecta pentru a te rasfata in orice moment al zilei. Acest desert simplu, dar plin de savoare, iti va incanta papilele gustative cu aroma bogata de cacao si textura moale si pufoasa. Fiind usor de preparat, acest chec este alegerea ideala pentru o gustare rapida sau pentru a servi la ocazii speciale alaturi de cei dragi.
Pentru acest Chec pufos - Reteta economica si gustoasa ai nevoie de urmatoarele ingrediente: oua, zahar, lapte, ulei, faina si cacao.
Cum se prepara Chec pufos - Reteta economica si gustoasa
Ouale impreuna cu zaharul se mixeaza cam 2 minute,se adauga laptele si uleiul,se amesteca bine dupa care se pun faina cernuta si praful de copt.
Compozitia se imparte in 2 parti egale.In prima jumatate adaugam esenta de vanilie iar in cea de-a-doua cacaua si esenta de rom.
Se tapeteaza tava cu unt si faina si luam o lingura din compozitia de vanilie apoi una din cea de cacao,si tot asa pana terminam compozitia de pus.Bagam tava la cuptor initial la o temperatura de 180 de grade iar apoi se reduce la 170.Se face testul cu scobitoarea iar la final cand este copt se pudreaza.
Incearca si reteta de Chec cu lamaie, pufos si foarte aromat sau Chec cu zmeura, delicios in aceasta varianta.
Iti recomandam si varianta de Chec cu lapte condensat.
Pofta buna!