Chec pufos glazurat cu ciocolata

de reisnaor_2006 in Dulciuri, 26 Ian 2017 | 3080 vizualizari

 

Cel mai pufos chec care l-am facut pana acum, cu o aroma deosebita si ciocolata.
Ca la bucatarasi acasa

 

INGREDIENTE

  • 5 oua
  • 200 gr de faina
  • 200 gr de zahar
  • 4 lg de ulei
  • 1/2 praf de copt
  • 2 pl zahar vanilat cu aroma de rom
  • 1 lg de cacao
  • 1 praf de sare
  • Glazura:
  • 2 ciocolati mari
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec pufos glazurat cu ciocolata:

       Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu sarea pana se intaresc. Se adauga treptat zaharul si zaharul vanilat. Separat galbenusurile le amestecam cu uleiul ca la maioneza. Turnam galbenusurile peste compozitia de albusuri si le incorporam bine.

        Faina o amestecam cu praful de copt si o incorporam cu ajutorul unei spatule in compozitia de albusuri. Omogenizam bine. Pregatim 2 forme tapetate cu hartie de copt. Turnam aluatul in forme si pastram putin aluat pe care il amestecam cu cacaua si-l repartizam in ambele forme. Cu ajutorul unui betisor de gratar, incorporam aluatul cu cacaua in cel fara.

       Introducem formele la cuptor la 200 de grade C si facem testul cu scobitoarea. Cand checul este gata, il scoatem din cuptor sa se raceasca, daca aveti rabdare. Separat, intr-o craticioara, topim cele 2 ciocolate pe care le rupem in bucati si glazuram checurile cu ea. Ornam cu ce dorim. Pofta buna!

TIPS-URI

1

in loc de ulei, se poate folosi unt topit.

2

secretul consta in oua proaspete si faina sa fie de calitate superioara.

3

puteti folosi orice fruct la acest aluat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec pufos glazurat cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

ieri la 18:08

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

ieri la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tarta cu vanilie si capsuni