Chec pufos din albusuri cu gem de caise

de Tabita _ in Prajituri, 10 Mar 2013 | 9175 vizualizari

 

Cantitatile pentru acest chec pufos sunt duble. Eu am l-am facut intr-o tava de cozonac.

 

INGREDIENTE

  • 5 albusuri
  • 140 g zahar (preferabil pudra)
  • 100 g faina
  • 8 linguri ulei
  • 8linguri lapte
  • 2 lingurita praf de copt
  • 3 plic zahar vanilat
  • un praf de sare
  • putin gem de caise
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec pufos din albusuri cu gem de caise:

Se incinge cuptorul la 160°.

Atentie! Albusurile trebuie sa fie aproape la temperatura camerei pentru a-si mari volumul si a se obtine un chec pufos.

Albusurile se bat tare cu un praf de sare. 

Se adauga putin cate putin zaharul si zaharul vanilat, mixand in continuare.

Se adauga laptele, uleiul.

Se cerne faina, se amesteca cu praful de copt si se adauga treptat, amestecand usor cu o spatula si omogenizam bine compozitia.

Compozitia obtinuta se pune intr-o forma mai mare de chec sau intr-o forma de cozonac, tapetata cu hartie de copt sau unsa cu ulei si tapetata cu faina.

Se pun deasupra cateva lingurite cu gem, din loc in loc.

Se da tava la cuptor pentru 35 de minute.

Atentie! In primele 20 de minute nu se deschide usa cuptorului.

Se face testul scobitorii. Cand scobitoarea ramane curata, e gata.

Se lasa sa se raceasca, apoi se taie.

 

TIPS-URI

1

Puteti folosi orice alt gem aveti la indemana, dar sa nu fie foarte fluid.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec pufos din albusuri cu gem de caise" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Slimline Barista

- 200 lei
1699.99 lei
1499.99 lei

Compact Sense

- 700 lei
3399.99 lei
2699.99 lei

COMENTARII (31)

Tabita _ 1

11.03.2013, 14:31

Da si cand vad ceva apetisant si-mi ajunge mirosul, ma pun pe treaba

Rocsi 1

11.03.2013, 14:33

Pufos si bun!

Tabita _ 1

11.03.2013, 14:43

Multumesc Rocsi

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tochitură de porc cu mămăligă și brânză - Rețeta moldovenească plină de savoare

ieri la 06:56

Salata in straturi cu legume si ton

de Rocsi 9

pe 29.11 la 20:15

Fasole cu cârnați de casă - Rețeta tradițional românească cu savoare maximă

pe 29.11 la 10:51

Rulouri cu ciuperci și mozzarella - Gustarea rapidă care te va cuceri

pe 28.11 la 11:25

TOP
utilizatori

Valclaudia

500 puncte

Adele

319 puncte

Rocsi

316 puncte

Lau

Lau 9

66 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]