Chec pufos din albusuri cu gem de caise

de Tabita _ in Prajituri, 10 Mar 2013 | 8712 vizualizari

 

Cantitatile pentru acest chec pufos sunt duble. Eu am l-am facut intr-o tava de cozonac.

 

INGREDIENTE

  • 5 albusuri
  • 140 g zahar (preferabil pudra)
  • 100 g faina
  • 8 linguri ulei
  • 8linguri lapte
  • 2 lingurita praf de copt
  • 3 plic zahar vanilat
  • un praf de sare
  • putin gem de caise
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec pufos din albusuri cu gem de caise:

Se incinge cuptorul la 160°.

Atentie! Albusurile trebuie sa fie aproape la temperatura camerei pentru a-si mari volumul si a se obtine un chec pufos.

Albusurile se bat tare cu un praf de sare. 

Se adauga putin cate putin zaharul si zaharul vanilat, mixand in continuare.

Se adauga laptele, uleiul.

Se cerne faina, se amesteca cu praful de copt si se adauga treptat, amestecand usor cu o spatula si omogenizam bine compozitia.

Compozitia obtinuta se pune intr-o forma mai mare de chec sau intr-o forma de cozonac, tapetata cu hartie de copt sau unsa cu ulei si tapetata cu faina.

Se pun deasupra cateva lingurite cu gem, din loc in loc.

Se da tava la cuptor pentru 35 de minute.

Atentie! In primele 20 de minute nu se deschide usa cuptorului.

Se face testul scobitorii. Cand scobitoarea ramane curata, e gata.

Se lasa sa se raceasca, apoi se taie.

 

TIPS-URI

1

Puteti folosi orice alt gem aveti la indemana, dar sa nu fie foarte fluid.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec pufos din albusuri cu gem de caise" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (31)

Tabita _ 1

11.03.2013, 14:31

Da si cand vad ceva apetisant si-mi ajunge mirosul, ma pun pe treaba

Rocsi 1

11.03.2013, 14:33

Pufos si bun!

Tabita _ 1

11.03.2013, 14:43

Multumesc Rocsi

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Amorul fructelor de-o vara - Reteta unui desert delicios

pe 21.06 la 18:31

Brownie cu căpșuni - Deliciul suprem cu ciocolată și fructe

pe 20.06 la 17:21

Ștrudel cu caise - Rețeta super rapidă și delicioasă

pe 20.06 la 15:26

Prăjitură răsturnată cu piersici caramelizate - Rețeta delicioasă de vară

pe 20.06 la 11:30

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

1117 puncte

Rocsi

528 puncte

vasimur

183 puncte

mihaelar63

100 puncte

abstract01

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Chec din albusuri cu cacao si cirese