Chec pufos cu portocale

de gaby_duceag in Prajituri, 12 Iul 2011 | 6766 vizualizari

 

Nu aveti idee cum miroase in casa cat e checul in cuptor.
Este grozav de bun si de pufos, la mine s-a papat imediat, iar nu am nimic bun pentru maine.

 

INGREDIENTE

  • 4 galbenusuri
  • 70-80 gr faina
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • 50 ml suc portocala proaspat stors
  • 50 ml ulei
  • zahar vanilat- 2 plicuri
  • 2-3 linguri zahar
  • coaja rasa de la doua portocale
  • 4 albusuri
  • 8 gr amidon
  • 75 gr zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec pufos cu portocale:

Se amesteca galbenusurile  cu zahar. Se adauga putin cate putin uleiul si sucul proaspat de portocala, apoi faina amestecata cu praf de copt si zaharul vanilat, iar la final coaja rasa. Se bat albusurile spuma. Zaharul se amesteca cu amidonul. Se adauga in doua etape in albusurile spuma si se bate pana se topeste zaharul. Se ia 1/3 din amestec si se adauga in cel de galbenusuri, omogenizand. Se adauga apoi si restul, amestecand usor. Se preincalzeste cuptorul. Se unge o forma cu diametrul de 17 cm (a mea a fost mai mare, data fiind forma)cu ulei si se tapeteaza fundul cu faina. Se toarna amestecul si se introduce apoi tava la cuptor, la foc mic, pentru 50-55 minute. Faceti proba cu scobitoarea.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec pufos cu portocale" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort cu crema de fistic - Deliciu fin si aromat

pe 18.04 la 22:32

Ficăței cu smântână și mozzarella - Savoare și gust într-un preparat excelent

pe 17.04 la 16:22

Aripioare crocante ca la fast food - Rețeta simplă și irezistibil de gustoasă

pe 17.04 la 15:50

TOP
utilizatori

mihaelar63

1104 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

Rocsi

250 puncte

UrsanMihaela

107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Chec pufos - Reteta simpla si usoara