Chec pufos cu portocala si ciocolata

de Rahela Velicu in Prajituri, 10 Ian 2017 | 6653 vizualizari

 

Atat de aromat si delicios ca nu te poti opri doar la o felie! :)
Reteta si aici - http://noiinbucatarie.ro/chec-pufos-cu-portocala-si-ciocolata/

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente:
  • 3 oua
  • 200 g zahar
  • 200 g faina + 3 linguri de faina
  • zeama de la 1 portocala+ coaja rasa
  • 3 linguri cacao
  • 3 linguri cu apa calduta
  • 1 plic de praf de copt
  • zahar pudra
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec pufos cu portocala si ciocolata:

Se mixeaza mai intai albusurile spuma, se adauga treptat zaharul si se mixeaza bine pana cand devine o spuma densa. Se adauga galbenusurile si apa calda si se incorporeaza cu o lingura de lemn.
Separam compozitia in 2 boluri. Intr-unul dintre ele, adaugam cacao si in celalalt bol, adaugam coaja si zeama de la portocala. In bolul in care adaugam portocala, mai adaugam 3 linguri de faina si incorporam bine.

Tapetam tava de chec cu hartie de copt si turnam intai compozitia cu cacao, apoi pe cea cu portocala.

Dam la cuptorul preincalzit la 180 de grade C, pentru 35-40 de minute, sau pana cand trece testul cu scobitoarea. Nu deschidem usa cuptorului in primele 15 min.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Daca doriti 2 checuri, dublati cantitatile.

2

Puteti adauga nuca macinata deasupra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec pufos cu portocala si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ostropel de pui fraged și aromat – secretul gustului perfect

ieri la 12:07

Nuci umplute cu cremă de cacao - Deliciul fraged al copilăriei

ieri la 10:53

Banana bread cu afine si nuci

de oanapl 8

pe 21.12 la 20:13

Ruladă Pavlova - Desertul senzațional de gustos

pe 19.12 la 16:42

Prăjitura Îngerilor – Rețetă pufoasă și delicată, perfectă pentru sărbători

pe 19.12 la 16:08

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

351 puncte

vasimur

317 puncte

oanapl

230 puncte

mihaelar63

223 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]