Chec pufos

de daniastefania in Prajituri, 12 Iul 2015 | 9351 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 375 g zahar
  • 4 oua
  • 200 g unt
  • 250 ml lapte
  • 500 g faina
  • 2 linguri cacao
  • 1 plic praf de copt
  • Un praf de sare
Portii: 16
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec pufos:

Separam ouale. Albusurile le batem spuma cu un praf de sare. Intr-un alt bol mixam zaharul cu untul pana devine cremos. Adaugam apoi, unul cate unul galbenusurile. Apoi adaugam faina amestecata cu praful de copt, alternativ cu laptele. Mixam foarte bine totul. Apoi adaugam albusurile spuma. Amestecam usor cu lingura de lemn. Impartim compozitia in doua. In una adaugam cacao. Turnam aluatul fara cacao in forma de chec tapetata cu hartie de copt. Apoi turnam peste aluatul cu cacao. Dam checul la cuptorul preincalzit la 200 grade C timp de 10 minute. Apoi cobaram temperatura la 180 grade C si mai coacem 30 minute. Facem proba scobitorii. E foarte pufos. Ideal alaturi de o cana cu lapte.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec pufos" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort Oreo - Rețeta delicioasa cu nr. 1000

de RODIMUR 8

ieri la 23:30

Rondele de vinete, cu sos de usturoi și smântână - Rețeta simplă și gustoasă

de RODIMUR 8

ieri la 21:44

Papanași cu smântână și dulceață - Rețeta tradițională românească pas cu pas

ieri la 10:41

Prajitura cu lamaie si ciocolata neagra - Un desert delicios

pe 01.11 la 17:28

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Caty

2247 puncte

Bucataras Anca

500 puncte

Rocsi

452 puncte

Sidy

106 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]