In zilele ploioase, imi place sa ma delectez cu mirosul imbietator ce iese din cuptor,asa ca am facut acest chec pe repede inainte, reteta de la Jamilla Cuisine.
Am inceput prin a bate albusurile spuma cu un praf de sare, apoi am adaugat treptat zaharul si zaharul vanilinat.
Cand bezeaua este sticloasa, ferma, se adauga galbenusile amestecate inainte cu cele 4 linguri de ulei, ca la maioneza.
Cu un spatula, am omogenizat usor, apoi am adaugat si faina in 3 transe.
Am luat jumatate din cantitate si am amestecat cu 2 linguri de cacao amestecate cu 2 linguri de apa.
In tava de chec tapetata cu hartie de copt, am pus o lingura de aluat alb, peste aluat negru si tot asa pana am terminat aluatul.
Se coace in cuptorul preincalzit la 180 de grade, 30 de minute.
A iesit un chec foarteee bun, si am sa mai fac reteta asta,chiar a iesit foarte pufos.
1
se poate folosi si o forma de tort in loc de cea obisnuita de chec
2
se pot adauga nuci, seminte, ciocolata