Chec inel cu portocale

de ianculubita in Dulciuri, 10 Feb 2014 | 3353 vizualizari

 

Am cumparat revista Delicii si sa nu va imaginati ca nu am facut nimic; bineinteles ca am probat forma de inel care s-a prezentat bine iar checul a iesit super bun

 

INGREDIENTE

  • 150g unt
  • 150g zahar
  • 200g faina
  • 3oua mari
  • 1portocala
  • 2linguri cacao(e mult)
  • Glazura
  • 125g ciocolata
  • 125ml frisca lichida
  • 1lingura unt
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec inel cu portocale:

Intr-un castron punem untul la temperatura camerei si taiat cubulete,facem o crema impreuna cu zahar,adaugam ouale batute cu un praf de sare,coaja rasa de portocala si faina;dupa ce totul este omogenizat,impartim compozitia in doua boluri iar intr-un bol adaugam 3-4linguri zeama de portocala iar in al doi-lea cacao dizolvata cu putina apa calda.

In forma de inel punem cu lingura aluat cu cacao lasand spatii libere intre ele,pe care le umplem cu aluat alb;cu un bat de frigaruie trasam de jur imprejur linii apoi cu restul de compozitii procedam la fel dar in sens invers;aluat cu cacao peste aluat alb si din nou trasam linii cu frigaruia;

Inelul pus in tava de la aragaz de la inceput,il lasam la cuptor 30-40min;dupa ce s-a racit,turnam glazura deasupra si ornam cu ciocolata si felii subtiri de ciocolata.

Pentru glazura,punem intr-un vas pe foc mic frisca,dupa ce a ajuns la punctul de fierbere dam deoparte,adaugam ciocolata rupta,amestecam pana se topeste apoi incorporam si untul.

TIPS-URI

1

in reteta din revista are 3linguri de cacao,eu am pus 2linguri si tot prea mult a fost

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec inel cu portocale" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Chec pufos - Reteta simpla si usoara