Chec duo cu afine

de T I M E A in Dulciuri, 16 Aug 2015 | 5311 vizualizari

 

Din nou ceva simplu si bun de servit langa cafeaua de dimineata.

 

INGREDIENTE

  • 2 oua
  • un varf de cutit sare
  • 1,5 linguri Green Sugar
  • 50 ml ulei
  • 100 ml lapte
  • 100 gr faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 2 lingurite cacao
  • 6 linguri afine
  • o lingurita unt pentru uns tava
  • zahar pudra pentru pudrat
Portii: 16
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec duo cu afine:

Mixam ouale intregi cu un varf de sare si cu zaharul. Adaugam apoi treptat uleiul, laptele si faina amestecata cu praful de copt. 

Ungem tava cu unt si turnam cam trei sferturi din compozitie in tava.

Punem 3 linguri de afine apoi aluatul ramas il amestecam cu cacaua si il punem cu o lingura deasupra. Restul de afine le distribuim peste aluatul de cacao.

Dam tava la cuptorul preincalzit la 175 de grade timp de 25-30 de minute.

Eu am folosit o tava de chec mai lata motiv pentru care nu a fost foarte inalt.

Checul il pudram cu zahar pudra dupa ce il scoatem din cuptor si tava. 

TIPS-URI

1

Puteti mari cantitatile pentru un chec mai inalt si puteti folosi si alta tava rotunda sau patrata si o sa aveti o prajitura aratoasa

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec duo cu afine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

Doralinda 1

13.09.2015, 10:39

Buna timea, pare a fi foarte bun, dar din pacate nu mai e sezon ptr afine si as vrea sa il incerc si eu, crezi ca as putea pune dulceata de afine in loc de fructe?! Multumesc frumos

Bya Ralu 1

13.09.2015, 15:04

ce bine arata

T I M E A 1

17.09.2015, 23:11

Dora eu am mereu fructe de padure in congelator sau caut in supermarket la fel la raionul congelate. Dar evident se poate face si cu dulceata

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort "Nemo"