Chec de post

de Antonia_Mindru in Prajituri, 25 Iun 2014 | 7217 vizualizari

 

Ca tot suntem in perioada postului, m-am gandit sa gatesc ceva dulce si mi-era pofta de chec. Asa ca sper sa va placa!
Pofta buna!

 

INGREDIENTE

  • 4 cani faina
  • 2 cani apa minerala
  • 3/4 cana ulei
  • 2 cani zahar
  • 1 si 1/2 plic praf de copt
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 3 linguri cacao
  • 1 lingura dulceata (De care aveti, eu am folosit de cirese)
  • 2-3 maini de nuci
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec de post:

Mai intai intr-un castron amestecam uleiul cu zaharul si cu zaharul vanilat. Dupa aceea adaugam apa minerala si amestecam. Separat amestecam faina cu praful de copt, dupa care o incorporam in amestecul lichid. Se amesteca bine pana se omogenizeaza. Compozitia se imparte in doua. In una amestecam cacaoa cu dulceata.

Pregatim tavile: punem hartie de copt dupa care turnati compozitiile alternativ, apoi puneti nuci dupa gust. Le dati la cuptor la 180 grade si le lasati pana trec testul cu scobitoarea.

TIPS-URI

1

in amestecul de faina cu praful de copt puneti si un praf de sare (stiti ca sarea se pune in orice, chiar si in dulciuri)

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec de post" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert cu caise si banane

pe 28.02 la 16:07

Mucenici moldovenești - Pufoși și buni de nu te mai saturi mâncând

pe 28.02 la 14:11

Șnițele crocante de porc în crustă aromată - Cea mai savuroasă rețetă de casă

pe 28.02 la 11:45

Ciulama de ciuperci - Rețeta gustoasă de post

pe 28.02 la 10:23

TOP
utilizatori

Rocsi

2238 puncte

Panacris

1837 puncte

RODIMUR

1195 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Chec zebra cu crema de vanilie