Chec cu sirop de zahar

de carmen_daniela2006 in Prajituri, 24 Iun 2010 | 13855 vizualizari

 

Un chec spornic si usor de preparat.
Doar sa aveti grija sa folositi tavi cat mai mari, de cozonac, tavi intinse, altfel o sa dea peste tava

 

INGREDIENTE

  • oua 10 buc.
  • zahar  2 cani
  • faina 2 cani
  • ulei 9 linguri
  • apa 9 linguri
  • praf de copt 1 plic
  • coaja de la o lamaie
  • esenta de rom sau vanilie, dupa preferinta
  • Zahar vanilat 1-2 plicuri
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec cu sirop de zahar:

Se pregateste forma de copt, se unge cu ulei si apoi se tapeteaza cu faina.

Albusurile se bat spuma, fara zahar, ca pentru bezea.

Zaharul cu 9 linguri de apa se pune pe foc si se obtine un sirop concentrat.

Galbenusurile si cele 9 linguri de ulei se omogenizeaza, se obtine o maioneza.

Peste albusurile batute spuma  bezea se toarna siropul de zahar cald, se amesteca, apoi galbenusurile,cele 2 cani de  faina la care s-a adaugat si praful de copt, coaja de lamaie, esenta rom/ vanilie, dupa preferinta.

Se poate opri putin din compozitie si se adauga cacao (optional), astfel putem avea un chec marmorat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu sirop de zahar" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (4)

izulika 1

24.06.2010, 12:41

mi-e poftaaa ce bine arata..

Rocsi 1

24.06.2010, 14:25

foarte bun asa cu sirop...am facut si eu o data un blat de tort si tot asa cu sirop si iesi tare frumos

silvi0ara 1

24.06.2010, 14:44

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Chec Alb - Negru