Chec cu mere si scortisoara

de Andra_Constantinescu in Dulciuri, 22 Noi 2015 | 3981 vizualizari

 

Miros de scortisoara, gust dulce de mar...ce poate fi mai bun?

 

INGREDIENTE

  • Pentru pregatirea merelor:
  • 550 g mere curatate de coaja si seminte;
  • 55 g zahar;
  • 55 g unt;
  • o jumatate de lingurita de scortisoara.
  • Pentru aluatul de chec (doua bucati):
  • 8 oua;
  • un praf de sare;
  • 16 linguri zahar;
  • 8 linguri ulei;
  • 16 linguri faina;
  • un plic de praf de copt;
  • o lingurita de scortisoara.
Portii: 22
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec cu mere si scortisoara:

Mere:

Merele curatate de coaja si seminte se pun intr-o cratita impreuna cu zaharul si untul si se calesc pana cand scade toata zeama. La final, se adauga scortisoara si se amesteca.

Aluat de chec (doua bucati):

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.

Se separa albusurile de galbenusuri.

Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, apoi se mixeaza cu zaharul pana devin ca o bezea. Se adauga galbenusurile impreuna cu uleiul si se incorporeaza, apoi se pun faina si praful de copt, amestecand usor, de jos in sus, cu o spatula de silicon. Dupa omogenizare, se adauga scortisoara, iar la final merele. Compozitia se toarna in tavile unse cu ulei si tapetate cu hartie de copt, apoi acestea se introduc la cuptor pana cand se rumenesc frumos. Se lasa 10-15 minute sa se racoreasca, dupa care se pot scoate din tavi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu mere si scortisoara" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pizza altfel, pe blat de cartofi - Reteta simpla si satioasa

de vasimur 4

ieri la 15:08

Trigoane cu cremă mascarpone și fructe - Desert rapid și delicios

ieri la 08:23

Cordon bleu cu dovlecei la cuptor - Varianta usoara si gustoasa

de Rocsi 9

pe 03.05 la 20:27

Tartă cu frișcă și fructe - Deliciul pufos și cremos care te cucerește

pe 02.05 la 10:06

TOP
utilizatori

Rocsi

1543 puncte

vasimur

1192 puncte

RODIMUR

221 puncte

Sidy

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura fina cu crema spumoasa de branza si pepite de ciocolata neagra