Chec cu mac si visine

de silvi0ara in Dulciuri, 9 Mai 2010 | 5897 vizualizari

 

INGREDIENTE

    • 200g unt  
    • 200g zahar  
    • 4 oua  
    • 200g faina  
    • 2 plicuri zahar vanilat  
    • o priza sare  
    • 1 lingurita praf de copt  
    • 4 linguri mac  
    • 200g visine  
    ½ lingurita coaja rasa de lamaie
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec cu mac si visine:

Se bate bine untul cu sarea,vanilia si zaharul pana devine o crema pufoasa si zaharul s-a dizolvat.Apoi se adauga pe rand galbenusirile amestecand bine dupa fiecare,se adauga faina amestecata cu praful de copt,iar la sfarsit albusurile batute spuma tare,amestecand usor in compozitie de jos in sus.Se ia o treime din aluat si se inglobeaza macul.Aluatul alb se aseaza intr-o forma de guguluf,sau chec,unsa bine si tapetata cu faina,apoi se toarna compozitia cu mac si se niveleaza.Visinile curatate de samburi si scurse bine(eu am folosit congelete)se tavalesc putin prin faina si se aseaza usor in aluat.Se da forma la cuptorul preincins la 180gC pentru 35-40 de minute.Se scoate,se lasa sa se raceasca si se pudreaza cu zahar.


 

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu mac si visine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

nadina73 1

10.05.2010, 00:29

am fost ocupata dar am venit stiam ca te gandesti si la mine nu numai la ela

vero_closca 1

10.05.2010, 09:02

eu sunt codasa...dar tot vreau o portie!!! sper sa mai ai si pt mine!

silvi0ara 1

10.05.2010, 11:45

Sigur Vero,am pentru toata lumea.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

ieri la 14:48

Cum sa faci o casuta din turta dulce - un proiect delicios si creativ

pe 19.11 la 20:43

Omuleti din turta dulce - reteta delicioasa pentru sarbatori

pe 19.11 la 20:36

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Baigli- Cozonac unguresc