Chec cu lamaie si mure

de Bya Ralu in Prajituri, 29 Iul 2013 | 5691 vizualizari

 

by laurici,putin schimbata reteta,dar delicios yam yam yam.a iesit asa pufos si bun!mai am dar nu va dau:))

 

INGREDIENTE

  • 4 albusuri+2 oua
  • 100 g unt
  • 300 g faina
  • 1 praf de copt
  • 1 lingura de zahar
  • 1 plicuri zahar vanilat
  • 1 lamaie
  • 200 g mure
  • 1 esenta de lamaie
  • 1 lingura zahar pudra
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec cu lamaie si mure:

Murele se dau sub jet de apa rece,se spala si se pun la scurs.Se pun intr-un castron impreuna cu esenta de lamaie si zaharul vanilat si se lasa peste noapte in frigider.

Albusurile se bat spuma impreuna cu lingura de zahar,dupa adaugam si ouale intregi si untul si amestecam bine.

Jumatatea de lamaie o stoarcem,iar coaja o dam pe razatoarea mica.

Punem peste compozitie,adaugam si faina amestecata cu praful de copt si mixam bine,va devenii o compozitie mai groasa.

Intr-un castron punem zaharul pudra si dam murele prin el.

Intr-o forma de chec punem hartie de copt,adaugam compozitia si punem murele.Unele le impingem in compozitie iar celalalte le lasam deasupra.

Se da la cuptor pentru 30-40 minute.

TIPS-URI

1

Se verifica intre timp cu un bat de scobitoare daca este gata

2

Se serveste rece cu dulceata de mure

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu lamaie si mure" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Frigănele la cuptor - Rețeta simplă și savuroasă

pe 14.02 la 15:44

Cornulețe semiluna - Fragede și delicioase

pe 14.02 la 15:27

Salată Șuba

pe 14.02 la 11:13

Cartofi cu conopidă, gratinați la cuptor - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 14.02 la 10:25

Sendviș cu omletă - Mic dejun gustos și sățios

pe 13.02 la 09:47

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

2074 puncte

Rocsi

356 puncte

vasimur

273 puncte

RODIMUR

251 puncte

mihaelar63

203 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Chec cu fructe uscate si glazura de lamaie