Chec cu felii de banana

de Tabita _ in Prajituri, 23 Feb 2013 | 4659 vizualizari

 

M-am gandit ca daca tot e chec cu banane, atunci sa se vada bananele.

 

INGREDIENTE

  • 3 albusuri
  • 70 g zahar (preferabil pudra)
  • 50 g faina
  • 4 linguri ulei
  • 4 linguri lapte
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 plic zahar vanilat
  • un praf de sare
  • 2 banane mici (300 g)
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec cu felii de banana:

Se da drumul la cuptor (160°) .

Se taie bananele in felii subtiri si se pun deoparte.

Albusurile se bat tare cu un praf de sare. Se adauga putin cate putin zaharul si zaharul vanilat, mixand in continuare. Se adauga laptele, uleiul. Se amesteca faina cu praful de copt si se adauga treptat, amestecandu-se usor cu o spatula si omogenizam bine compozitia.

Compozitia obtinuta se pune intr-o tava de chec tapetata cu hartie de copt sau unsa cu ulei si tapetata cu faina.

Se introduc feliile de banana vertical in compozitie, cu interiorul paralel cu lungimea checului.

Se da la cuptor la 160 ° pentru 30-35 de minute. In primele 20 de minute nu se deschide usa cuptorului.

Se face testul scobitorii. Cand scobitoarea ramane curata, e gata.

Se lasa sa se raceasca, apoi se taie.

TIPS-URI

1

Feliile de banana se pot pasa si introduce in compozitie, eu le-am vrut intregi.

2

Atentie! Este foarte important albusurile sa fie aproape la temperatura camerei pentru a-si mari volumul

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu felii de banana" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supă cremă de ciuperci - Deliciul fin și sănătos

ieri la 10:17

Biban de mare cu pere, roșii cherry, praz, măsline și lămâi

ieri la 09:47

Rețeta simplă de aluat pentru plăcintă – Fraged și pufos de fiecare dată

pe 21.01 la 09:29

Plăcintă cu ciuperci pleurotus - Rapidă și ușor de preparat

pe 20.01 la 17:57

TOP
utilizatori

Panacris

2236 puncte

Valclaudia

316 puncte

vasimur

247 puncte

Rocsi

238 puncte

RODIMUR

176 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Chec din albusuri