Chec cu cacao si banane ( de post)

de alilianaa in Dulciuri, 16 Apr 2015 | 5009 vizualizari

 

Multumesc Laura :* .. pentru inspiratie. Tare bun!

 

INGREDIENTE

  • 500 ml apa minerala
  • o cana si jumatate de zahar
  • 1 jumatate cana de ulei
  • 3 3/4 cani faina
  • un plic praf de copt
  • 5 linguri cacao
  • esenta rom
  • o portocala ( coaja si suc)
  • o banana
  • Glazura: 2 linguri cacao 2 linguri zahar, 2 linguri ulei, 2 linguri apa
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec cu cacao si banane ( de post):

Intr-un bol amestecam apa cu zaharul pana ce se topeste, se adauga uleiul, romul si coaja si sucul de portocala.

Intr-un alt bol se amesteca partea uscata, adica fiana, praful de copt si cacaoa. Adaugam peste partea lichida, partea uscata, omogenizam incet. Partea uscata se pune treptat. Se tapeteaza cu hartie de copt o tava de chec, se toarna compozitia , o parte, se pune feliile de banana si se adauga restul compozitiei. Se pune la copt pentru cca 25 minute la foc mediu. Te face testul scobitorii. 

Cand este gata, se lasa in aragaz cu usa intredeschisa ( eu asa am procedat).

Cand checul este racit bine se adauga glazura.  Intr-o craticioara se pune apa si zaharul se amesteca pana se dizolva zaharul, se adauga uleiul si cacaoa. Compozitia se pune pe foc si se fierbe pana se leaga ca un sos mai gros. 

Aceasta compozitie se pune peste chec. 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu cacao si banane ( de post)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Somon cu sos de roșii și pătrunjel - Rețeta gustoasă și rapidă

ieri la 10:04

Prăjitura răsturnată cu mere și nuci pecan - Deliciul care te va cuceri prin gust și textură

pe 14.10 la 08:35

Mini ștrudele cu ciuperci - Rețeta rapidă și savuroasă

pe 13.10 la 08:11

Prajitura cu mango si pralina cu alune de padure - Reteta delicioasa de casa

pe 12.10 la 09:44

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

248 puncte

Valclaudia

127 puncte

gaby_duceag

100 puncte

MotanLaOale

53 puncte

mihaelar63

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]