Chec cu branza si ciocolata

de Miha in Prajituri, 18 Ian 2010 | 7358 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 100 g unt
  • 150 g branza Almette
  • 200 g zahar
  • 3 oua
  • 220 g faina
  • 1 praf de copt
  • esenta de vanilie
  • Pentru umplutura:
  • 100 g ciocolata
  • 150 g frisca lichida
  • Pentru decor:
  • 100 g frisca lichida
  • bilute de ciocolata
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec cu branza si ciocolata:

Ideea acestui desert mi-a venit din necesitate. :)) Aveam niste ciocolata de la Mos si nu stiam ce sa fac cu ea.

Dupa o scurta, dar minutioasa cautare prin frigider, am decis sa fac un chec cu branza, pe care l-am imbunatatit :)) cu crema de ciocolata.

Untul moale la temperatura camerei l-am mixat bine impreuna cu crema de branza. Am adaugat 100 g zahar (pudra) si am mixat pana am obtinut o crema fina.

Ouale le-am separat, galbenusurile adaugandu-le in crema de branza, unul cate unul, mixand bine dupa fiecare. Faina am amestecat-o cu praful de copt si am adaugat-o la crema, mixand usor.

Albusurile le-am batut spuma tare cu un praf de sare. am adaugat restul de zahar si esenta de vanilie si am mixat pana am obtinut o bezea lucioasa. Am turnat peste amestecul cu branza si am omogenizat.

Am copt in tava de chec tapetata cu hartie de copt, la foc mediu,pana s-a rumenit deasupra.

Umplutura:

Ciocolata se topeste impreuna cu frisca, se omogenizeaza si se da la rece. cand incepe sa se intareasca se mixeaza pana obtinem o crema pufoasa.

Checul racit il taiem in felii potrivit de groase. Tava in care am copt se tapeteaza cu folie alimentara.

Ungem fiecare felie de chec cu crema de ciocolata si reconstruim checul in tava. Se acopera cu folie si se da la frigider pentru minim 1 ora.

Se orneaza cu frisca si bilute de ciocolata.

Portionarea se va face oblic, astfel incat dungile de crema vor fi paralele. ;)

 

TIPS-URI

1

o crema mai inchisa la culoare (de ciocolata amaruie sau cu multa cacao) va fi de un mai mare efect

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu branza si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

Teo 1

18.01.2010, 22:28

Miha ,eu am varianta cu 2 checuri unulcu cacao altul necolorar ,se aseaza feliile alternativ lipite cu un strat de crema , reconstituite si taiate oblic;sper sa postez si varianta mea in aceasta saptamana.

Miha 1

18.01.2010, 22:32

Da Teo, stiu si reteta aceea. Prajitura la metru ii spune,nu? Crema aia caramel e o nebunie.

Teo 1

18.01.2010, 22:57

eu ii spun ''kec lipit'' ,dupa taiere arata de toata frumusetea;e preferatul fiicei mele.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu ciocolată și alune - Deliciu pufos cu glazură crocantă

la 09:13

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

ieri la 07:17

Pâinici Naan - Rețeta simplă și gustoasă care te va cuceri

pe 23.06 la 09:34

Amorul fructelor de-o vara - Reteta unui desert delicios

pe 21.06 la 18:31

Brownie cu căpșuni - Deliciul suprem cu ciocolată și fructe

pe 20.06 la 17:21

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Chec alb/negru