Chec cu banane

de Adele in Dulciuri, 5 Oct 2015 | 6899 vizualizari

 

Aromat, rapid si delicos

 

INGREDIENTE

  • 2 oua
  • 2 linguri cu zahar
  • 2 linguri cu ulei
  • 2 linguri faina de cartofi
  • 2 linguri faina alba de grau.
  • 50 ml iaurt cu gust de vanilie.
  • 1 banana .
  • 2 linguri cu gem de visine.
  • 1 lingurita cu cacaoa.
  • jumatate de pliculet praf de copt.
  • Decor:
  • glazura de ciocolata
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec cu banane:

Pentru inceput se separa galbenusurile de albusuri, cele din urma se mixeaza pana devin spuma. Galbenusurile se mixeaza separat, cu zahar si ulei, pana devin spumoase si isi schimba culoarea, se adauga iaurtul si banana facuta piure.

Se adauga si cele 2 tipuri de faina ,praful de copt si se amesteca bine cu ajutorul unei palete de silicon pana compozitia devine omogena.

Din compozitia obtinuta se ia 2 linguri, care se amesteca cu gemul de visine si cacaoa.
Se pregateste o tava de chec, se tapeteaza bine, se pune compozitia, alternand cele 2 colori.Se da la cuptor, preincalzit,la 180° pentru25 de minute (pentru sigurete se incearca cu ajutorului unei scobitori).

Se lasa la racit, se glazureaza sau se pudreaza.

TIPS-URI

1

Daca doriti sa pregatiti 2 checi ,trebuie sa dublati cantitatile.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu banane" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți cu nucă și gem - Delicioși și ușor de făcut

ieri la 21:36

Garlic bread cu șnițel crocant – rețeta simplă care te cucerește prin savoare

pe 24.10 la 16:29

Sandwich cu șnițel și sos chimichurri - Savoare și aromă într-o rețetă rapidă

pe 24.10 la 11:26

Chiftele de pui la cuptor în stil turcesc - Super rapide, aromate și delicioase

pe 23.10 la 10:34

Tartă cu cremă de lămâie și lapte condensat - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 22.10 la 11:19

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1219 puncte

MotanLaOale

1170 puncte

mirela0911

1006 puncte

simona72

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]