Chec bicolor

de miremirc in Prajituri, 22 Mar 2012 | 9366 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 1/2 cana zahar
  • un praf de sare
  • 100 g unt moale
  • 200 g faina
  • 100 ml lapte
  • 2 lg nuci macinate
  • 1 lg cu varf cacao
  • 1 lg esenta de vanilie
  • 2 lg dulceata din coji de portocale
  • 1/2 plic praf de copt
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec bicolor:

Intr-un castron mixam albusurile spuma tare cu praful de sare si zaharul, adaugam galbenusurile pe rand, apoi untul moale si esenta de vanilie. Adaugam si dulceata din coji de portocale. La final incorporam faina amestecata cu praful de copt si nucile macinate, apoi laptele.

Turnam 3/4 din compozitie intr-o forma de chec (30*11 cm) unsa cu putin ulei si tapetata cu hartie de copt. Restul de compozitie o amestecam cu praful de cacao si o asezam cu lingura deasupra, pe mijlocul checului. Dam la cuptor pentru 25-30 minute. pentru o mai multa siguranta facem testul cu scobitoarea.

Cine doreste poate presara pe chec zahar pudra sau ciocolata topita (100 g ciocolata topita amestecata cu 1 lg de ulei ). Lasam checul sa se raceasca. acoperit cu un prosop de bucatarie curat, apoi feliem .

Va doresc pofta buna.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec bicolor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură de morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

ieri la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

ieri la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.04 la 08:34

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Chec fin cu cacao