Chec aromat cu banane

de Bucatardinpasiune in Prajituri, 8 Feb 2013 | 3829 vizualizari

 

O praji atât de bună, încât și pisicii prietenilor noștri i-a plăcut la nebunie. Chiar am reușit s-o surprind intr-o fotografie, încercând să fure de pe masă.

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • - 175 gr. de unt topit, plus extra pentru uns,
  • - 200 gr. de faina, amestecată cu 1 plic praf de copt,
  • - 1 lingurita de scortisoara macinata,
  • - 100 gr. de zahar,
  • - 3 oua,
  • - 3 linguri de miere,
  • - 2 banane foarte coapte,
  • - 100 gr. de curmale fara sâmburi, feliate fin,
  • - 50 gr. de nuci maruntite.
  • Pentru glazura:
  • - 4 linguri de miere,
  • - 50 gr. de unt,
  • - 50 gr. de nuci tăiate pe jumătate.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec aromat cu banane:

Intr-un vas mixam untul la temperatura camerei cu zaharul, cele trei oua si mierea. Apoi incorporam in compozitie faina amestecata cu praful de copt si scortisoara.

Pasam bananele si  le încorporam si pe acestea în aluat, alaturi de nucile maruntite si curmalele feliate.

Turnam aluatul pufos în forma si il nivelam cu ajutorul unei linguri.

Introducem tava in cuptorul incins in prealabil si lasam la copt pentru aproximativ 40 - 50 de minute.

Pentru a verifica daca este bine coapta incercati testul scobitoarei, pe care cred ca-l stie oricine (pentru cine habar n-are la ce ma refer - introduceti o scobitoare in mijlocul checului, iar daca aceasta iese curata inseamna ca praji este coapta). Am avut ceva emotii la aceasta faza de preparare a prajiturii, pentru ca scobitoarea mea tot iesea murdara. Dar in aproximativ 50 de minute a fost gata, iar eu am rasuflat usurata!!

Pentru glazura, topim untul împreuna cu mierea, la flacara mica, mica, amestecând încontinuu.  Dupa primul clocot mai lasam pe foc aproximativ 30 de secunde, dupa care adaugam nucile.

Lasam la racit pâna se îngroasa, apoi turnam peste prajitura.

Servim alaturi de un pahar de lapte! Delicios!

Enjoy!

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec aromat cu banane" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rețeta de cozonac fără frământare

pe 12.12 la 22:24

Rulouri cu ceapă caramelizată și brânză Camembert - Aperitiv rapid și gustos

pe 12.12 la 11:14

Tochitură de porc cu mămăligă -  Irezistibil de gustoasă

pe 11.12 la 11:29

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]