Chec aperitiv

de DulciuriSiNuNumai in Aperitive / Garnituri, 16 Feb 2013 | 44772 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 200 g faina
  • 5 oua
  • 100 g masline fara samburi (eu am avut 250 g masline cu samburi)
  • 200 g sunca
  • 200 g telemea
  • 100 g cascaval
  • 100 g ciuperci
  • 1 ardei kapia rosu
  • 100 ml lapte
  • 50 ml ulei
  • 1 plic praf de copt
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec aperitiv:

Se taie bucatele mici sunca, ciupercile, maslinele si ardeiul kapia.

Cascavalul si telemeaua se dau pe razatoarea mare. Intr-un bol se amesteca ouale cu laptele si uleiul. Se adauga branza si se omogenizeaza.

Faina se amesteca cu praful de copt si se cerne peste amestecul de oua si branza. Se adauga cascavalul, sunca, maslinele, ciupercile, kapia, sarea si piperul.

Se tapeteaza cu foaie de copt o forma de chec  si se toarna compozitia. Se introduce tava in cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 45 de minute.

Cu 5 minute inainte de a scoate tava din cuptor se presara cascaval deasupra checului pentru un gust dar mai ales pentru un aspect deosebit.

Dupa ce se raceste se feliaza usor. Arata foarte bine pe un pat de salata verde sau alaturi de rondele de ardei rosu.  

TIPS-URI

1

ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec aperitiv" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tochitură de porc cu mămăligă și brânză - Rețeta moldovenească plină de savoare

ieri la 06:56

Salata in straturi cu legume si ton

de Rocsi 9

pe 29.11 la 20:15

Fasole cu cârnați de casă - Rețeta tradițional românească cu savoare maximă

pe 29.11 la 10:51

Rulouri cu ciuperci și mozzarella - Gustarea rapidă care te va cuceri

pe 28.11 la 11:25

TOP
utilizatori

Valclaudia

500 puncte

Adele

319 puncte

Rocsi

316 puncte

Lau

Lau 9

66 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]