Chec Alb - Negru

de Aletta in Prajituri, 21 Iun 2015 | 19387 vizualizari

 

Aceasta reteta de chec o am de la bunica mamei,o reteta veche, cantitatile sunt masurate in cana,pahar :d dar este foarte bun si pufos.
Din aceste cantitati vor rezulta 2 bucati de chec.

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • o cana de zahar
  • jumatate cana de lapte (150 ml)
  • 150 ml ulei
  • 2 cani de faina
  • 1 praf de copt
  • 2 linguri de cacao
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec Alb - Negru:

Albusurile se bat spuma cu zaharul adaugat treptat, galbenusurile se omogenizeaza cu uleiul si laptele. Se amesteca usor cu albusurile apoi se adauga si faina amestecata cu praful de copt.Aluatul se imparte in doua.

Jumatate din cantitate se omogenizeaza cu 2 linguri de cacao si apoi se combina pentru a obtine un aspect marmorat.

Se lasa la cuptor 25-30 minute pana trece de testul scobitorii. ;)

TIPS-URI

1

Pentru ca prajitura sa creasca frumos,toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei.

2

Albusurile se bat spuma cu un praf de sare.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec Alb - Negru" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tiramisu cu căpșuni - Desertul delicios și parfumat

ieri la 08:04

Mancare cu vinete, dovlecei si chorizo

de Rocsi 9

pe 18.06 la 19:27

Minciunele dospite - Extra pufoase și delicioase

pe 18.06 la 10:01

Crostini cu ciuperci - Gustarea crocantă plină de savoare

pe 17.06 la 08:45

Brioșe cu măsline și brânzeturi - Aperitivul super gustos și rapid

pe 16.06 la 09:24

TOP
utilizatori

RODIMUR

1117 puncte

Rocsi

528 puncte

vasimur

183 puncte

mihaelar63

100 puncte

abstract01

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Chec cu afine