Charlotta de portocale

de Zamfira in Torturi, 19 Ian 2013 | 50262 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Crema:
  • 6 galbenusuri de ou
  • 6 linguri zahar praf
  • 250 ml lapte
  • 2 pliculete gelatina
  • coaja de la 2 portocale
  • 500 ml frisca
  • 1 pachet piscoturi (18 buc.)
  • 150 ml lapte
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • pulpa de la 4 portocale
  • folie alimentara transparenta
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Charlotta de portocale:

Crema: frecam galbenusurile cu zaharul pudra si laptele, apoi il punem la fiert. Amestecam tot timpul pentru a nu se forma cocoloase si lasam pe foc doar pana cand da in clocot o singura data. Lasam la racit.

Razuim coaja de la doua portocale, adaugam in crema. Pregatim gelatinele asa cum e specificat pe ambalaj si le adaugam in crema. Batem frisca tare si o adaugam si pe aceasta in crema. Adaugam si pulpa de portocala. Omogenizam totul cu grija (cu miscari de sus in jos).

Tapetam o oala inalta cu folie alimentara transparenta si asezam feliile de portocala la baza si un rand pe margine. Portocalele trebuie curatate integral de pielita alba.

Dupa ce am asezat primul strat de portocale, urmeaza jumatate din crema, apoi piscoturi inmuiate in lapte amestecat cu cele  doua zahar vanilat. Apoi urmeaza un rand de portocale doar pe margine, din nou crema, si din nou piscoturi.

Lasam charlotta in frigider pana a doua zi.

A doua zi rasturnam oala pe un platou de tort.

Daca ti-a placut reteta noastra "Charlotta de portocale" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supă cremă de ciuperci - Deliciul fin și sănătos

ieri la 10:17

Biban de mare cu pere, roșii cherry, praz, măsline și lămâi

ieri la 09:47

Rețeta simplă de aluat pentru plăcintă – Fraged și pufos de fiecare dată

pe 21.01 la 09:29

Plăcintă cu ciuperci pleurotus - Rapidă și ușor de preparat

pe 20.01 la 17:57

TOP
utilizatori

Panacris

2236 puncte

Valclaudia

316 puncte

vasimur

247 puncte

Rocsi

238 puncte

RODIMUR

176 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort-sarlota de iaurt cu caise