Ceafa la tava alla Claudiu

de Sidy in Porc, 2 Mai 2010 | 12454 vizualizari

 

O reteta conceputa si executata de fiul meu Claudiu...

 

INGREDIENTE

  • 8 buc ceafa porc
  • 8 buc sunca afumata
  • 1 pahar ulei
  • 1 pahar vin alb
  • cimbru
  • alte plante aromate
  • zeama de lamaie
  • 3 fire ceapa verde cu cozi cu tot
  • 2 mere
  • 50 g unt
  • 5-6 morcovi
  • 3 linguri ulei de masline
  • sare
  • piper
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ceafa la tava alla Claudiu:

 Se pregateste marinada( baitul) din ulei, vin, zeama de lamaie, plantele aromate, cimbru sare si piper. In acest bait se scufunda feliile de ceafa si se tin la rece cateva ore bune sau de seara pina dimineata.

Ceapa verde se taie in fasii subtiri. Merele se curata si se taie felii. Morcovii se curata, se spala si se taie in doua pe lungime.

Punem cuptorul la incalzit la 180 de grade.

Luam o tava pe care o ungem cu unt si asezam in ea feliile de ceafa marinate.Mai punem sare si piper daca este cazul.Deasupra feliilor de carne asezam feliile de sunca afumara, feliile de mere si fasiile de ceapa verde.La sfarsit asezam morcovii si stropim cu putin ulei de masline si cateva linguri din bait.

Dam tava la cuptor si lasam sa se coaca ceafa pina se patrunde bine. Ceafa se serveste cu cartofii aurii langa si legumele din tava.

Pofta mare !

Daca ti-a placut reteta noastra "Ceafa la tava alla Claudiu" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pâine pufoasă cu unt, pătrunjel și usturoi - Rețeta savuroasă de casă

pe 25.11 la 11:03

Bomboane cu Nutella și alune de pădure - Rapide și delicioase

pe 24.11 la 09:24

Chifle cu lapte bătut și praf de copt - Rapide și gustoase

pe 21.11 la 17:39

TOP
utilizatori

Valclaudia

500 puncte

Adele

319 puncte

Rocsi

316 puncte

Lau

Lau 9

66 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]