Catina -comoara din camara mea

de mihaelar63 in Conserve, 17 Ian 2011 | 12450 vizualizari

 

Am cumparat asta toamna fructe de catina . O parte am amestecat-o cu miere si am consumat cate o lingura pe stomacul gol , urmare iarna aceasta inca nu am fost racita Ce mi-a ramas am pus la congelator .,m-am gandit sa fac din ea gem .
Catina contine de zece ori mai multa Vit C. Deoarece se proceseaza greu , fiind greu de cules si curatat ,in occident un borcanel cu gem de catina costa aproximativ 65 $. Inseamna ca eu am o mica comoara in camara , nu din punctul de vedere banesc ci din beneficiul adus sanatatii !!!

 

INGREDIENTE

  • 2 KG catina
  • 4 cani zahar
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Catina -comoara din camara mea:

  1. Catina , am congelat-o gata curatata si spalata .Am puscatina intr-un vas incapator si am presarat  4 cani cu zahar deasupra .
  2.  Acoperiti vasul cu un prosop curat si lasati asa cateva ore  pana cand zaharul se topeste si se formeaza un sirop .
  3.  Fierbeti la foc foarte mic 45 min , daca e posibil fara sa amestecati prea mult .
  4.  Gemul este gata cand bacele [ fructele] de catina incep sa plesneasca si sa elibereze semintele . Gemul este mai gustos cand fructele raman intregi .
  5.   Turnati gemul in borcane curate cu filet , strangeti bine capacul si puneti sa stea la dunst  acoperite bine cu paturi care sa mentina caldura cat mai mult .
Daca ti-a placut reteta noastra "Catina -comoara din camara mea" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

mihaelar63 1

17.01.2011, 18:57

Kami orice fruct e mai benefic pentru sanatate proaspat , neintervenit termic .
Aveam nevoie de loc in congelator si asa mi-a venit ideea sa tranform in gem .

adriana_bobu 1

17.01.2011, 23:15

alinutzika 1

02.08.2011, 00:33

interesanta dulceata ta....imi place

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Gem de prune