Cataif cu frisca

de mihasara in Dulciuri, 18 Mai 2015 | 3777 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 200g fidea
  • 3 linguri unt topit
  • 500ml apa
  • 350-400g zahar
  • vanilie
  • coaja de lamaie, fistic, migdale sau nuca de cocos
  • 200ml frisca.
Portii: 5
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cataif cu frisca:

  1. Topim cele 3 linguri de unt.
  2.  Asezam fideaua intr-un vas termorezistent si turnam untul topit deasupra.
  3. Bagam tava in cuptor si il lasam pana se rumenesc.
  4. Intre timp facem un sirop din 500ml apa, zahar. vanilie si coaja de lamaie.
  5. Turnam siropul fierbinte peste taiteii rumeniti si dam iar la cuptor pana se absoarbe tot siropul.
  6. Lasam sa se raceasca si ornam cu frisca peste care presaram fistic, migdale sau nuca de cocos.
  7. Dam la frigider cateva ore dupa care putem servi.
Daca ti-a placut reteta noastra "Cataif cu frisca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mini baghete pufoase - Rețeta simplă, de casă

ieri la 17:14

Plăcintă cu iaurt și afine - Desert rapid și delicios

ieri la 16:05

Salată de crudități cu fistic

pe 06.02 la 19:55

Biban de mare cu sparanghel, ardei și baby morcov

pe 06.02 la 14:14

TOP
utilizatori

Panacris

1798 puncte

Rocsi

1315 puncte

mirela0911

1000 puncte

 Adi

300 puncte

RODIMUR

239 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Koulourakia lambriatika – BISCUITI GRECESTI PENTRU PASTE