Casuta Iepurasului

de ana in Dulciuri, 31 Mar 2010 | 7271 vizualizari

 

reteta este luata de http://www.bucataras.ro/retete/4048/casuta-din-turta-dulce.html

 

INGREDIENTE

  • 220 gr unt
  • 200 gr. zahar maro( light)
  • 250 ml miere
  • 1 ou mare
  • 1 lingurita de sare
  • 1 lingurita de bicarbonat
  • 1 lingurita de scortisoara
  • 1 lingurita praf de cuisoare
  • 840 gr faina
  • bomboane mici colorate
  • Pentru lipit peretii - royal icing
  • 2 albusuri
  • 400 gr zahar pudra
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Casuta Iepurasului:

Untul se bate cu zaharul ,apoi se incorporeaza mierea,oul,sarea ,bicarbonatul,scortisoara,praful de cuisoare ,se amesteca continu. Se incorporeaza jumatate din faina (se amesteca cu mixerul)apoi treptat si cealalta jumatate ,daca mixerul nu face fata framantati cu mana .aluatul obtinut se imparte in 3 se inveleste in folie si se da la rece.

Dupa ce s-a intarit bine aluatul scoatem de la rece si il lucram.Intindem foi pe hartie de copt si decupam upa sablon .Eu am facut casuta cu urmatoarele dimensiuni fata casutei de 16 cm la baza , ianltimea pana la acoperis de 8,5 cm si linia oblica pe care se va sprijini acoperisul sa fie de 10,5 cm. Peretele lateral sa fie de 14 cm la baza si 8,5 cm inaltime, iar acoperisul va putea fii 17,5 cm pe 13 cm.

Am decupat iepurasi sau orice alte forme .(am decupat cu hartie cu tot ,sa nu se strice forma )

Incingem cuptorul si coacem pe treapta de sus pana devin maronii pe margine .

Dupa ce s-au copt le scoatem pe gratar sa se raceasca.

Intre timp facem Royal icing sau a 2-a zi 

Se bat albusurile spuma si se in incorporeaza zaharul pudra.


Daca ti-a placut reteta noastra "Casuta Iepurasului" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (9)

danis 1

31.03.2010, 22:59

ce bine arata

Oana 1

01.04.2010, 00:22

Foarte frumoasa

mihaelar63 1

12.04.2010, 14:49

sa-ti traiasca fetele !!! cred ca sunt incantate de casuta ce le-ai facut

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rețeta de cozonac fără frământare

ieri la 22:24

Tochitură de porc cu mămăligă -  Irezistibil de gustoasă

pe 11.12 la 11:29

Biscuiți brownie - Gustul delicios care te cucerește

pe 11.12 la 10:46

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]