Castraveti la borcan dulci acrisori

de susu in Muraturi, 23 Dec 2010 | 17095 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 kg castraveti
  • ½ kg zahar
  • 1 l otet (de vin alb de 9 grade sau din vin rosu)
  • 1 l apa
  • 2 linguri sare grunjoasa
  • 2 morcovi
  • 2 cepe
  • 1 hrean mare
  • 1 morcov
  • Cativa catei de usturoi
  • Boabe de mustar
  • Foi de dafin
  • Piper boabe
  • Marar uscat
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Castraveti la borcan dulci acrisori:

Pui intr-o cratita otetul, apa, sarea, zaharul si mirodeniile. Cand a dat in clocot se pun castravetii sa se inmoaie bine pentru cateva minute sau daca doriti puteti sa le taiati un capacel la codita pentru ca marinata sa patrunda si in interiorul lor si sa nu va treziti ca raman seci. Cand si-au schimbat culoarea ii scoateti si ii lasati deoparte sa se raceasca. Se taie morcovul si hreanul in forme frumoase si ceapa solzisori sau rondele. Se pune o parte din hrean in borcanele bine spalate si sterilizate. Asezam apoi castravetii in picioare si printre ei ceapa, morcovul, si usturoiul. Deasupra lor adaugam restul de hrean. Eu am pus in cateva borcane si putina conopida ramasa in frigider. Se pun borcanele pe lama cutitelor si se toarna lichidul fierbinte. Se infileteaza capacele si se pun in paturi pana a doua zi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Castraveti la borcan dulci acrisori" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Bruschete cu brânză Camembert și bacon - Delicioase și ușor de făcut

ieri la 11:31

Tiramisu cu cozonac – rețetă simplă și ingenioasă pentru un desert savuros

ieri la 10:52

Bruschete cu pesto de fistic, mortadella și burrata - Rețeta ușoară și plină de savoare

ieri la 09:20

Bruschete cu roșii și măsline - Rețeta simplă și savuroasă

ieri la 08:25

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

351 puncte

vasimur

317 puncte

oanapl

230 puncte

mihaelar63

223 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]