Castraveti in otet pentru iarna

de Andra_Constantinescu in Muraturi, 25 Iul 2015 | 19180 vizualizari

 

Va dau o reteta buna pentru castraveti. Eu tin borcanele in balcon in soare si caldura si tot sunt buni, chiar si dupa un an de cand i-am bagat.
Am avut 1,5 kg castraveti de gradina si au iesit 4 borcane de 800 g, dar va dau reteta pentru un borcan de 800 g. Daca vreti sa ii bagati in borcane mai mari, calculati cat zahar si cata sare trebuie la capacitatea acelui borcan. Iar lichidul il prepar putin cate putin ca sa nu ramana nefolosit si sa il arunc.

 

INGREDIENTE

  • Pentru un borcan de 800 g:
  • doua linguri zahar;
  • o lingura rasa cu sare grunjoasa;
  • cateva boabe de mustar;
  • cateva boabe de piper;
  • 5-6 rondele de morcov;
  • cateva felii de ceapa;
  • castraveti;
  • 2-3 crengute de marar;
  • o parte otet de Topoloveni + 3 parti de apa.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Castraveti in otet pentru iarna:

Intr-un borcan se pun zaharul si sarea, cateva boabe de piper, cateva boabe de mustar, 5-6 rondele de morcov curatat si spalat si cateva felii de ceapa (curatata si spalata).

Se spala castravetii si li se taie capetele, apoi se pun in borcan, inghesuind cat mai multi.

Se spala mararul, se toaca marunt si se pune deasupra castravetilor.

Apa si otetul se amesteca intr-un vas separat , apoi se toarna peste castraveti pana cand se umple borcanul. Se capaceste bine si se intoarce cu josul in sus si se zdruncina borcanul pentru a se dilua sarea si zaharul. In acelasi timp se verifica sa nu curga lichidul pe langa capac si ca acesta sa fie insurubat bine.

Se pune un prosop intr-o cratita, se pun borcanele in ea, apoi se pune apa pana aproape de gura borcanelor, se pune cratita la foc si se fierb pana cand castravetii isi schimba culoarea. Se lasa borcanele la racit in apa din cratita, apoi se pun in camara sau pe balcon.

Daca ti-a placut reteta noastra "Castraveti in otet pentru iarna" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Gogosari in suc propriu